10 priežasčių, kodėl reikia įsigyti specialiai sportinius akinius

 

Sportuoti lauke šiuo metu labai aktualu. Štai keletas patarimų, ką galima padaryti, kad jaustumeisi dar patogiau ir saugiau.

 

Jeigu bėgioji, važinėji dviračiu arba mankštiniesi gryname ore, tikriausiai pastebėjai, kad su įprastais akiniais nuo saulės tai daryti ne visada patogu. Tačiau palikti akių neapsaugotų tuo metu, kai UV spinduliai ypač stiprūs, taip pat negalima. Todėl rekomenduojama įsigyti akinius nuo saulės, specialiai sukurtus aktyviai gyvenantiems žmonėms.

 

 

1. Patogesnis dizainas ir judėjimo laisvė

Sportiniai akiniai nuo saulės padaryti taip, kad geriau laikytųsi aktyviai judant ir keičiant kūno padėtį. Akiniai su įprastais rėmeliais nuslystų, o specialūs akiniai išlieka vietoje ir yra patogesni.

 

 

2. Sportiniai akiniai nerasoja

Ši problema ypač aktuali karštu oru, o esant dideliam krūviui akinių rasojimas gali itin erzinti. Jeigu tai patyrei, pamėgink nešioti sportinius akinius nuo saulės, sukurtus galvojant apie mažesnį rasojimą.

 

3. Lengvi rėmeliai

Ar norėtųsi sportuojant apskritai pamiršti, kad esi su akiniais? Sportinių akinių kūrėjai stengiasi, kad būtų naudojamos naujausios medžiagos – ir lengvos, ir gerai atliekančios savo funkcijas.

 

4. Papildoma apsauga

Skirtingai nuo įprastų akinių nuo saulės, sportinių akinių rėmeliai labiau išlenkti arba akiniai yra su papildomomis apsauginėmis detalėmis šonuose. Jų kūrėjai pagalvojo apie tai, kad akys būtų visiškai saugios ilgiau trunkančios veiklos metu, net kai saulė šviečia iš šono.

 

5. Apsauga nuo ultravioletinių spindulių

Sportuoti be akinių nuo saulės – ne tik nepatogu, bet ir pavojinga akims. Tiesioginių saulės spindulių poveikis akims, kai nėra jokios jų apsaugos, pražūtingas: gali būti pažeistas regėjimas, atsirasti katarakta, saulė gali nudeginti rageną, gali susidaryti pterygiumas, išsivystyti odos vėžys, nes oda aplink akis ypač jautri. Todėl rekomenduojama naudoti patikimo gamintojo akinius su UV filtru, kurie apsaugos regėjimą.

 

 

6. Blokuoja atspindžius

Tai ypač aktualu tiems, kas užsiima vandens sportu, taip pat dviratininkams ir bėgikams. Akinantys saulės spinduliai, pasiekę vandens paviršių, atsispindi, o tai gerokai pablogina matomumą. Sportiniai akiniai nuo saulės yra su poliarizuotais lęšiais – jie iki minimumo sumažina akinimą ir yra labai patogūs akims. Beje, šie akiniai tinka ir vairuotojams, nes jiems ilgą laiką tenka žiūrėti į kelią, nuo kurio taip pat atsispindi šviesa.

 

7. Apsaugo akis nuo vėjo

Ne tik saulė, bet ir vėjas gali pakenkti akims – jos gali išsausėti, o tuomet ims niežėti ir labiau ašaroti. Jeigu veikla gryname ore vyksta vėjuotoje vietoje (arba vėjuotu metų laiku), įsigyk saulės akinius, itin gerai saugančius nuo aplinkos poveikio – tai akiniai, kurių rėmeliai labiau išlenkti, arba akiniai su papildomomis apsauginėmis detalėmis šonuose.

 

 

8. Nuo dulkių

Esant sausam, karštam orui, didelė problema yra ir tai, kad vėjas kelia dulkes, o jos gali patekti į akis, sumažinti matomumą, sukelti diskomfortą. Sportiniai akiniai apsaugo ir padeda išspręsti šią problemą.

 

9. Aerodinamika

Jei aktualu greitis, tai puikiai žinai, kad jo siekiant svarbi ir mažiausia detalė. Sportiniai akiniai puikiai priglunda ir nesusidaro didesnis pasipriešinimas, mat dizaineriai atsižvelgė į aerodinamiką.

 

10. Stilius

Ir, žinoma, nereikia pamiršti, kad specialūs akiniai nuo saulės yra sportinio stiliaus dalis. Jie ištobulinti iki menkiausios detalės ne tik tam, kad ilgai tarnautų ir būtų efektyvūs, bet ir kad suteiktų ypatingam sportiniam stiliui būdingo žavesio.

 

 

Jeigu nori juos išsirinkti ir sužinoti daugiau apie profesionalams skirtus sportinius akinius nuo saulės, apsilankyk „Bergamo“ parduotuvėje „Sky & More“. Siūlomas platus „Oakley“ rėmelių asortimentas – nuo elegantiškų klasikinių iki ryškių futuristinių spalvų. Kas siūloma, galima pažiūrėti ir internetinėje parduotuvėje www.bergamo.lv

© Bergamo 2023. Visas tiesības aizsargātas.
Website development: