5 priežastys, kodėl nešioti saulės akinius žiemą ir rudenį

1. APSAUGA NUO UV SPINDULIŲ

Ultravioletiniai spinduliai, arba UV, dalijami į tris kategorijas. UV-C absorbuoja Žemės ozono sluoksnis ir jie mums nekenkia. Savo ruožtu, UV-A ir UV-B radiacija gali turėti pasekmių žmogaus sveikatai.

Tai, kokie stiprūs yra ultravioletiniai spinduliai, nustato UV indeksas. Latvijoje rudenį ir žiemą jis būna 0–2 arba tiesiog žemas. Tai reiškia, kad jeigu oras apsiniaukęs, saulės akinius nešioti nebūtina. Tačiau rekomenduojama saugoti akis saulėtomis dienomis, ypač, jei pasnigo. Tada šviesa yra ypač ryški ir gali pakenkti akims. Saulėtą dieną šviežias ir švarus sniegas gali atspindėti iki 80 % UV spindulių, kartu radiaciją reikia skaičiuoti dvigubai.

 

2. APSAUGA VĖJUOTĄ DIENĄ

Jei žiemos dieną ilgai būnate lauke, rekomenduojama apsaugoti akis nuo šalto žiemiško vėjo, kuris gali dirginti ir sausinti, ypač kartu su stipria saule. Saulės akiniai užtikrins mechaninę apsaugą tiek nuo šalto oro, tiek dulkių.

 

3. SAUGUS VAIRAVIMAS

Jei žiemos dieną ilgai būnate lauke, rekomenduojama apsaugoti akis nuo šalto žiemiško vėjo, kuris gali dirginti ir sausinti, ypač kartu su stipria saule. Saulės akiniai užtikrins mechaninę apsaugą tiek nuo šalto oro, tiek dulkių.

Visai kaip ir vasarą, šaltais metų mėnesiais sėdėdami prie vairo norime gerai matyti kelią. Be to, žiemą papildomai akina sniegas ir ledas, todėl vairuotojams rekomenduojama saulės akinius nešioti visus metus, nepaisant rečiau šviečiančios saulės.

 

4. GALVOS SKAUSMAI IR MAŽOS RAUKŠLELĖS

Akių vyzdžiai kontroliuoja, kiek šviesos patenka į tinklainę. Pavyzdžiui, apšviesta nedaug, vyzdžiai išsiplečia, kad šviesos padaugėtų. Ryškioje šviesoje jie susitraukia, kad šviesos sumažėtų.

Jeigu saulės šviesa yra labai stipri, vyzdys ganėtinai susitraukia ir mes prisimerkiame. Ilgalaikė tokia būsena sukelia du šalutinius poveikius. Pirma, ilgai prisimerkus gali prasidėti galvos skausmas. Antra, skatina susidaryti mažas raukšleles aplink akis.

Dažnai rudenį ir žiemą pamirštame saulės akinius namie, o esant saulėtam orui ilgam laikui apkrauname akis nereikalingu krūviu.

 

5. STILIUS

Tiek klasikiniai, tiek ekscentriški akinių rėmeliai puikiai derinami prie žieminės aprangos, todėl šiuo laiku galite ne tik apsaugoti akis, bet ir puikiai atrodyti. Štai kelios idėjos.

Prie šilto palto arba elegantiškų kailinių ypač tiks įvairūs dideli saulės akiniai: stačiakampiai, kvadratiniai ar ovalūs, taip pat niekada nesenstanti klasika – katės akių forma.

 

 

Sportiškam stiliui (parkoms, pūstoms striukėms, šalikams ir kepurėms) lengva priderinti tiek klasikinius, tiek neįprastus akinių rėmelius. Šį sezoną ypač madingi paprasti sportiniai modeliai, kurie ne tik saugo akis iš visų kampų, bet ir parodo puikų nešiotojo stilių.

Ekscentriškesniam stiliui rinkitės keistų formų arba spalvingus saulės akinius, kurie yra vieni iš populiariausių šios žiemos tendencijų, tarnaus kaip elegantiškas akcentas ir išryškins jūsų asmenybę. Rinkitės neįprastas formas, spalvingus rėmus ir oversize modelius.

© Bergamo 2023. Visas tiesības aizsargātas.
Website development: