Kaip atskirti, kurie akiniai yra klastotės?

Kokybiškų ir prabangių saulės akinių poros kainos prasideda nuo kelių šimtų eurų ir gali kainuoti iki kelių tūkstančių eurų. Brangiausi pasaulyje „Chopard“ saulės akiniai yra puošti deimantais ir auksu ir kainuoja tiek, kiek padorus namas. Kadangi geri saulės akiniai daug kainuoja ir žmonės už juos pasirengę daug mokėti, tai nenuostabu, kad rinkoje atsiranda klastočių ir padirbtų jų kopijų. Remiantis įvairiais duomenimis, „Ray Ban“ saulės akiniai yra vieni populiariausių tarp klastočių kūrėjų.
Kadangi kiekvienais metais kopijuojami akiniai vis labiau panašėja į originalus, gali tapti gan sunku atskirti padirbinį nuo originalo. Anksčiau skirtumą pastebėti buvo daug lengviau, nes padirbtų akinių kokybė iškart pasimatydavo, bet dabar skirtumo gali nepastebėti iš pirmo žvilgsnio. Dalinamės gudrybėmis, kaip suprasti, ar saulės akiniai yra originalūs ir pagaminti to gamintojo, kurio prekės ženklas yra ant akinių.

 

1. Dėžutė

Patikrink, ar tavo akinių prekės ženklas ir dėžutė dera vienas su kitu. Paprastai dėžutės viduje taip pat yra įdėtas mažas informacinis lapelis su gamintojo informacija ir duomenimis. Prabangūs prekės ženklai neparduoda savo saulės akinių be maišelio ar dėžutės. Prekinių ženklų svetainėse yra pateikiamos akinių maišelių ir dėžučių nuotraukos bei vaizdo įrašai, pagal kuriuos galima palyginti.

2. Saulės akinių rankenėlė

Patikrink, ar ant saulės akinių rankenėlės yra pateikta informacija apie akinius. Paprastai nurodomas modelio numeris, spalvos kodas, stiklo ir rėmo dydis. Ten taip pat nurodyta informacija, kurioje šalyje akiniai yra pagaminti.

3. Stiklai

Dizainerių saulės akinių stiklai yra gaminami iš kokybiško stiklo. Jei abejoji, tai švelniai bakstelėk į akinių stiklą ir įsitikink, kad tai stiklas, o ne plastikas.

4. Prekės ženklas

Daugelio saulės akinių gamintojų akinių stiklų kampe naudoja prekės ženklo logotipą. Įsitikink, ar ant saulės akinių stiklo esantis prekės ženklo logotipas nenusivalo patrynus pirštu ar nagu.

5. Vyriai

Saulės akiniai privalo atsidaryti ir užsidaryti tyliai ir lengvai. Jei užsidėjus saulės akinius yra nepatogu ar jie yra sunkūs, tai tikrai yra pavojaus ženklas.

6. Kaina

Jei kaina atrodo per maža ir neįtikėtinai žema, tai tikriausiai bus ne kokybiški akiniai, o kopija. Vien kaina tikrai neturėtų visko nulemti, tačiau jei yra daugiau pavojaus ženklų, reikėtų rimtai apsvarstyti pirkimą. Daugelis prekės ženklų yra paruošę instrukcijas, kaip konkrečiai pastebėti jų prekės ženklų klastotes. Dalinamės keturių populiarių prekės ženklų instrukcijomis, kaip išsiaiškinti, ar saulės akiniai yra originalūs, ar ne.

 

Oakley

  • Kaip ir daugelis dizainerių akinių, originalūs „Oakley“ akiniai parduodami kartu su produkto autentiškumą patvirtinančiu dokumentu. Taip pat pateikiama informacija apie produkto garantiją.
  • Kadangi „Oakley“ skiria didelį dėmesį savo akinių medžiagai, tai tikrai yra labai svarbus dalykas, kurį reikia sekti. Jei perkate akinius, nuo kurių plastiko pradėjusi trintis spalva, tada tikriausiai tai nėra originalus produktas. „Oakley“ savo akinių gamybai naudoja iš anksto dažytą plastiką, nuo kurio dažai nenusitrina.
  • Beje, logotipo „Oakley“ gerai atpažįstama „O“ raidė nėra išgraviruota ant akinių stiklo, ji yra ant akinių rankenėlės. Jos iš ten negalima pašalinti. Net ant tų modelių, ant kurių stiklo yra poliarizuoto stiklo žymėjimas, klijuojamas ne lipdukas, o yra spausdinama.
  • Ant originalių akinių rankenėlės yra produkto numeris. Pagal tai akinių galite ieškoti internete ir patikrinti, ar produkto kodas atitinka.
  • Kai kurios „Oakley“ saulės akinių rankenėlės yra dalinai pagamintos iš gumos. Ši guma visada yra minkšta ir patogi naudotojui, niekada nėra per kieta ar nepatogi bei neprimena plastiko.

 

Ray Ban

  • Ant ‚Ray Ban“ akinių stiklo būna „Ray Ban“, „RB“ ar „Ray Ban P“ žymėjimai ir jie reiškia, kad tai yra originalus produktas.
  • Patikrink produkto dėžutę, nes ji visada privalo būti idealios būklės ir kaip nauja, be jokių įbrėžimų. Šriftas ant saulės akinių ir gaminių dėžutės yra visiškai toks pats.
  • Akinių rankenėlės viduje yra reikalinga informacija, pagal kurią akinius galite rasti internete ir juos identifikuoti. Paprastai be produkto kodo dar yra nurodoma spalva ir gamybos šalis.

 

 

Burberry

  • Ant „Burberry“ akinių rankenėlės taip pat pateikiama informacija, tačiau turite būti dėmesingi, nes nors ant produkto rankenėlės yra pateiktas produkto kodas, tai neturėtų būti viskas. Dizainerių akinių rankenėlėje dar pateikiamas jų ilgis, spalva bei lęšių skersmuo.
  • Neoriginalius „Burberry“ akinius nepatogu atidaryti ir uždaryti, o rankenėlės gali atrodyti nepatikimos.
  • Prie „Burberry“ akinių pridedama kieto paviršiaus dėžutė, kurioje yra atskiras dėklas akiniams ir akinių stiklų valymo šluostė.

 

Prada

  • Atkreipkite dėmesį, kaip parašyta „Prada“ ir ypatingai dėmesį atkreipkite į „R“ raidę „Prada“ logotipe. Tikras „Prada“ logotipas išsiskiria dėl labai gerai atpažįstamos „R“ raidės.
  • Naujesniuose modeliuose logotipas išgraviruotas kairiajame akinių stiklo kampe. Iš pradžių tai nėra iškart pastebima.
© Bergamo 2023. Visas tiesības aizsargātas.
Website development: